Avbytare: Andreas Månsson, Vasko Mitrovic, Carl Odell, Victor Larsson och Johannes Jönsson (mv).

Sebastian Lindahl ut - Vasko Mitrovic in 75 min
Rickard Andersson ut - Carl Odell in 80 min
André Andersson ut - Victor Larsson in 83 min

MATCHKOMMENTARER
Stabil seger i premiären mot BK Höllviken. ÖT Smygehuk kom till spel i premiären med bland annat fem nyförvärv som tävlingsdebuterade varav tre startade. Omskolade försvararna Patrik Lippe och Carl Mattsson fick förtroendet på innermittfältet. Matchen blåstes igång och det var ett heltaggat hemmalag som tog tag i taktpinnen direkt. I den 2:a minuten slås en fin genomskärare på djupet mot Rickard Andersson och målvakten rusar ut. Rickard petar bollen förbi målvakten som sparkar ner Rickard jäms med knäna. Ofattbart nog får målvakten endast ett gult kort och frispark tilldelad ÖT Smygehuk. Frilägesutvisning finns inte längre enligt domarna utan numera finns bara målchansutvisning. Om inte detta var en målchansutvisning vet jag inte när det blir det... OM Rickard inte blivit nersparkad hade han ju haft öppet mål. En man mer i 88 minuter hade ju gett en enorm fördel. Frisparken blir tyvärr resultatlös. ÖT Smygehuk spelar riktigt bra i den första halvleken men saknar de riktigt heta målchanserna. BK Höllviken uppträder väldigt gnälligt och gör en del sena tacklingar vilket ibland resulterar i ett gult kort. I den 28:e minuten slår Johan Hellström en inläggsfrispark från höger mot bortre där Christian Ahlström dyker upp och nickar mot mål men BK Höllviken lyckas rädda på mållinjen. I den 39:e minuten slår Johan Hellström en fin inläggsfrispark från vänster där det är mycket folk framför målvakten men målvakten vinner duellen och boxar ut. Men inte längre än till precis vid straffområdeslinjen där Oliver Wilson stegar fram och dunkar upp bollen i nättaket med vänstran fram till 1-0. Ett riktigt snyggt mål. Detta var Olivers 1:a seriemål i år. I den 40:e minuten slår Patrik Lippe en underbar genomskärare ut till höger där Sebastian Lindahl kommer fri och de flesta hade noterat 2-0 men bolluslingen tar i första burgaveln. Första halvlek slutar med en 1-0 ledning där vi har bra kontroll på händelserna. I den 46:e minuten driver Patrik Lippe upp bollen från mittlinjen och närmar sig BK Höllvikens straffområde. Där väggspelar Patrik med Sebastian Lindahl och det ser ut som att Patrik blir fri och precis i skottögonblicket sticker en Höllvikenförsvarare fram tån och petar bort bollen och räddar ett givet mål. I den 54:e minuten gör Izzettin Adigüzel en kanonräddning på en fint slagen frispark. I den 56:e minuten får en BK Höllvikenspelare sitt andra gula kort för snack och blir därmed utvisad. I den 68:e minuten rycker Sebastian Lindahl fram på vänsterkanten och spelar in bollen centralt till en fri Rickard Andersson som skjuter direkt från 16-meterslinjen men bollen far över målet. I den 69:e minuten byts Oliver Wilson ut och in kommer Andreas Månsson. I den 70:e minuten kommer Sebastian Lindahl runt igen på vänsterkanten och han spelar in bollen centralt igen där Rickard Andersson är framme och hugger igen och smäller in 2-0. Detta var Rickards 1:a seriemål i år. I den 75:e minuten slår Johan Hellström en hörna från vänster mot bortre delen av straffområdet där Christian Ahlström finns och hoppar upp och nickar in 3-0. Detta var Christians 1:a seriemål i år. Nu byts Sebastian Lindahl ut och in kommer Vasko Mitrovic. I den 77:e minuten får BK Höllviken frispark i bra läge. De slår den runt vår mur och in i mål fram till 3-1 och nytt hopp för gästerna. I den 80:e minuten byts Rickard Andersson ut till förmån för Carl Odell. I den 83:e minuten byts André Andersson ut med kramp och in kommer Victor Larsson. ÖT Smygehuk håller undan och vinner premiären helt rättvist med 3-1. Materialaren Olle Persson valde Patrik Lippe till matchens lirare. Hela laget får med beröm godkänt där ingen föll ur ramen utan följde instruktionerna till punkt och pricka. I nästa match väntar Svedala IF på lördagen den 19:e april klockan 13:00 på Svedalagårdens IP.